عمق میدان در عکاسی

همان‌طور که در آموزش‌های قبلی گفتم لنزها دارای خواص مختلفی هستند که با دانستن این خواص و کنترل آن‌ها می‌توانیم یک عکاسی حرفه‌ای انجام بدیم. از قابلیت‌ها و تفاوت‌های دوربین‌های حرفه‌ای با دوربین‌های معمولی در اختیار داشتن این خواص و کنترل هوشمندانه آن‌ها هست که این مهم موجب می‌شود تا عکاسان بتوانند در موارد مختلف تصمیم‌گیری کنند و از تکنیک مناسب باسلیقه و پژوهش عکاسی صنعتی و تبلیغاتی خود استفاده کند. یکی از خواص مهم کنترل عمق میدان عکس می‌باشد. عمق میدان به معنای محدوده‌ای است که در آن سوژه به‌صورت فوکوس و شارپ دیده می‌شود در نظام و دوربین‌های حرفه‌ای مقداری محدوده قابل‌کنترل باشد و شما می‌توانید این مقدار را از چند میلی‌متر تا چند کیلومتری تغییر بدید وقتی شما یک سوژه عکاسی می‌کنید که میزان ۲۰ سانتیمتر و شما قصد داریم که هر آنچه قبل از آن قرار دارد و هر آنچه بعد از سوژه قرار دارد به‌صورت فلو دیده شود باید محدوده میدان خودتان و حدود ۲۰ سانتی‌متر تنظیم کنید و تنظیم کنترل این محدوده دو روش بسیار مهم وجود دارد: اولین مدل تله بودن لنز است‌. به این شکل که هرچقدر لنز  شما تله تر باشد محدوده میدان کمتر و کوچک‌تر می‌شود. و هرچه لنز شما وایدتر باشد  محدوده عمق میدان بیشتر می‌شود.

روش دوم کنترل محدوده عمق میدان مقدار دیافراگمی می‌باشد. به این صورت که هرچند دهانه دیافراگم شما بازتر باشد اما میدان شما کمتر و هرچند که دریچه دیافراگم بسته‌تر باشد و میدان بیشتر می‌شود. در عکاسی صنعتی عکاسی تبلیغاتی دانستن این‌که چه مقدار باید محدوده عنوان تنظیم شود اهمیت دوچندان دارد . چراکه اگر این محدوده کم باشد ممکن است بخشی از سوژه مورد عکاسی فولو شود و اگر دیاد باشد سوژه‌هایی که وجود آن‌ها موردبحث نیست هم فوکوس دیده می‌شود و از برجسته دیده شدن سوژه اصلی جلوگیری به عمل بیاید و سوژه اصلی در میان سوژه‌های فرعی به چشم نیاید.

یک عکاس خوب با دوربین خود و قابلیت‌های دوربین خود را بشناسد تا بتواند از آن‌ها در صورت کنترل‌شده و هوشمندانه استفاده کند.

اما برای انجام عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی باید دوربین خودرو مانند یک اتومبیل بشناسیم و آن را جزئی از اعضای بدن خودمان ببینیم.

منبع: http://karkiastudio.ir/